27 Aralık 2019 Cuma

DRIFTER AWARDS 2019 YILIN DİZİSİ

Handmaids Tale ve Mr Robot görülesi diziler onu belirteyim.




Ingiliz yapımı Flea Bag




benim için izlemesi çok keyifliydi.
 

La casa de papel'e çekilen sezon 3 de süper tabi. Her ne kadar ' Berlin öldü daa da seyretmem ben o diziyi' diye trip atmış olsam da seyrettim tabi ki, ayrıca benim gönlümü almak için flashbackle geri getirmisler Berlin'ciğimi. Çok güzel şarkı da söylüyor bak burda ;



Amaaa!!!!

Bu yıl Drifter 2019 yılın dizisi ödülüm The Affair'in final sezonuna gidiyor! Çok çok iyi bir kapanış yaptı dizi. Hikaye de oyunculuk da müthişti.  Final sezonu, ilk sezonuyla kapışan çok az dizi vardır belki de yoktur. Çok takdir ettim.



2 yorum:

mithad a. selim dedi ki...

the affair. final sezonu. yani 5.sezon diyorsun. hmm. ilginç. zira 'alisın beyli' öldükten sonra dizi de benim için 4.sezon da öldü diyordum. 5.sezonu da iş olsun diye zorla çekmişler gibi geldi. ancak 3 bölüm izleyebildim son sezondan. ama şimdi bu değerli drifter ödülünden sonra dizi bir suni teneffüsü, kalp masajını hak ediyor :)
kalanı izleyeceğim kesin.
madem diziyi cilalıyoruz dizi bana ayfer tunç'un suzan defterini hatırlatmıştı ilk sezon. acaba senaryo oradan aparma olabilir mi:)) bir de eleştiri diziye dair; tutku olayını abartıp konulu pornoya dönüştürmeyelermiş diziyi daha da yüksek olabilirdi benim puanım.
son olarak geçen hafta eternal sunshine of the spotless mind tekrar izlerken montauk görünce ve her ikisinin olay başlangıcı bu güzide kasaba olunca yeni bir şey icat etmiş gibi sevindim. evet böyle.:)

drifter dedi ki...

Meşhur Montouk treni degil mi? adını duyunca ürperiyor insan :))

bana hikayedeki kaza-cinayet karışımı olay gereksiz gelmişti; dizinin Noah'nın hapse girdiği ve alison'un öldüğü sezonlarını pek sevmemiştim. Ve açıkcası nasıl bağlayacaklarını merak ediyordum; çok umudum yoktu benim de. Fakat senarist şaşırrtı beni. Işi zordu ama güzel toparladı ve romana geri döndürdü. Karakter analizleri yerli yerine oturdu. Yani kapanış için emek harcanmış belli.

Benim icin etkileyici olan şuydu. Final sezonunda tek bir roman bize 3 ayrı hikaye verdi sonunda.
Noah'ın bakış açısı ayrı bir roman,
Alison'un hikayesi ayrı bir roman,
Helen'in bakış açısı ayrı bir romana dönüştü. oldu yani.:)

Aslında çoklu anlatıcılı roman örnekleri var epey, ama Suzan Defter gerçekten kurgulama tekniği açısından çok başarılı. Olur mu olur valla.