11 Ocak 2015 Pazar

one nation under surveillance!



Kış/kar tatilime denk geldi de Cahrlie Hebdo Katliamı ve akabinde yaşanan rehine krizlerini evde aksiyon filmi izler gibi an be an televizyondan (yerli ve yabancı) takip etme fırsatı buldum.

Bizim televizyonlarda; ntv, cnn-türk, habertürk filan gibi...30 yaşın üstünde haberci(ne spiker ne muhabir) yok. yaşları itibarıyle durumu değerlendirme yetileri yok; yaşları tutmuyor bir kere. CNN, BBC, TVMONDE, ALJAZEERA filan gibi dış basın televizyonlarına bakınca fark ediyorsun ki böyle büyük haberlere gönderdikleri muhabirlerin önce rüştünü ispat etmiş olması yeterli değil. örnek BBC'nin Dammarten'e gönderdiği muhabir Liz en az 50 yaşında vardı; yazık kadın 9 saat dikildi orda haber yapcam diye.

izlediğim kadarıyla televizyondan edindiğim malumat şudur;

1. Cahrlie Hebdo Katliamının dinle imanla bir alakası yoktur.
2. Katil quaşi kardeşler müslüman filan değildir. Ama Fransız'dır; ve kesin olarak teröristtir.
3. Charb, akıbetinin Teo Van Gogh gibi olacağını biliyordu onun için evlenmemiş; çocuk yapmamış, borca girmemiş ve hatta araba bile almamıştı.
4. Fransız halkı bunca zaman güvenlik önlemlerine karşı direnç gösterdi sonuç böyle oldu.
5.bu iş böyle olmaz güvenlik önlemlerini arttırmak gerekir; Avrupanın çok çeşitli yerlerinde bu terör saldırıları artarak devam edecektir ama Korkmayın, birlik olun ve daha da önemlisi izlenmekten korkmayın.






valla benim bütün bu mevzudan anladığım bu oldu arkadaşlar; daha çok kamera, daha çok izlenme daha çok kayıt, daha çok kaset ama işte bir türlü anlamıyorlar herşey tek bir insanın kendini feda etmesine bakıyor; kafası bozuk tek bir insan!!!


4 yorum:

Yan Gel Yat Üniversitesi dedi ki...

Başından sonuna kadar yazdıklarında hemfikirim. ;)

drifter dedi ki...

değil mi ama;
hadi bizim millet bön hiç bişeyi sorgulamaz; sorgulayamaz; sorgulayacak yerleri ağrır; eh Avrupalı da da bir aklı tutulması hasıl olmuş demekki; biri de çıkıp demiyor ki yahu lanetliyonuz terörü iyi de, bizim memleketin ne işi olur işidle el kaideyle nereden türedi bu işid yanlısı fransız terörist demiyor... ööle o angela merkel denen sevimsizle kol kola yürüyor da nereye yürüdüğünü bilmiyor. neyse fazla konuşmiyim ben zaten vizem bitti yeni başvuru yapcam sonra avrupaya da almıycaklar beni o olcak.

Yan Gel Yat Üniversitesi dedi ki...

O sevimsiz kadını da o kolkola yürüyüş yaparken çektikleri fotoğraflardan sansürlemişler gördün mü? Bugünün haberlerinde de o mevzu vardı.

drifter dedi ki...

görmemiştim; iyiymiş bu :))